Oppdatering fra Kim Are Killingberg (nr 186 i verden) fra World Squash Open 2011

I mitt første, og absolutt ikke siste VM, ble jeg, som tidligere nevnt satt opp imot Davide Bianchetti. Forberedelsene opp imot denne kampen var veldig gode, og på matchdag følte jeg meg klar for å ta imot en stor og spennende utfordring. Jeg har spilt bedre spillere som Daryl Selby og Simon Parke i konkurranse før, og vet omtrent hvor landet ligger når man spiller slike spillere.

Jeg har tidligere slitt med «over-adrenalisering» som vil si at jeg stresser så masse før kampen at all energi har forsvunnet etter første game. Over årene har jeg lært å roe ned nervene, men problemet i det siste har vært at jeg har blitt for avslappet. Jeg har blitt «under-adrenalisert» Å roe meg så masse ned fungerer bra om jeg spiller spillere på et lavere nivå og jeg kan stå på T’en og kontrollere. Slik konserverer jeg energi og er avslappet og kontrollert i svingen som gir meg bedre kontroll. En slik taktikk funker DEFINITIVT IKKE mot en topp 20 spiller.

De to første gamene gjorde jeg ikke mye feil, men racketforberedelsen var for treg, og bevegelsen frem i banen var ikke tilstede. Jeg var ikke skarp nok, eller opp på tærne i det hele tatt. Etter en god ball fra hans side bak i banen avgjorde han på en svak retur av meg. Jeg gjorde ingen personlige feil eller spilte taktisk dårlig, men det var ikke noe tempo, trusler eller aggressivitet fra min side. Han behøvde bare å holde ballen i gang for å plukke de gamene. Jeg tapte 11-2, 11-3 etter skuffende prestasjoner fra min side. I tredje game klarte jeg å peppe meg opp, bevege meg mer frem mot T’en og angripe mer. Jeg fikk inn 4 vinnere, men det var for sent for å komme inn i kampen igjen.

Utrolig skuffet over å ikke å ha prestert bedre i mitt første VM, men gikk ifra der med et løfte om at jeg skal spille VM igjen og gjøre opp for meg selv. Selv om bitterheten smakes fortsatt bak i munnen, klarer jeg å ta lærdommen fra kampen for å ruste meg bedre til neste gang. Etter tapet ble det 3 økter om dagen med straffetrening i 5 dager i strekk. Det føltes som det nesten tok livet av meg, men det skal svi å ikke prestere.

Nå gjenstår det å se å lære på de som er igjen for å spille i de gjenværende rundene. Det er utrolig inspirerende og lærerikt å være rundt disse profesjonelle idrettsutøverne og å selvsagt se de spille. Jeg har fått selskap av ett par barn fra Hafrsfjord squashklubb, Thomas Gjerde og Sindre Roaldsøy som er her for å se på Kvart, Semi og finalene på Søndag. Atmosfæren og arenaen er helt fantastisk, og det anbefales alle å ta en titt på www.psasquashtv.com.  for live squash eller kamper på replay.

Neste på agendaen er PSA turnering i Gdansk i Polen senere i November sponset av Hafrsfjord squashklubb. Oppdateringer følger

Kim Are Killingberg

Kilde: Norges Squashforbund (www.squash.no)