Dunlop Pro eske med 12 stk (dusin) – squashballen for elitespillere

Dunlop Pro er den offisielle squashballen fra World Squash Federation (WSF) og som blir brukt i alle internasjonale og nasjonale mesterskap. Ballen er beregnet for elitespillere.

Ballen er svart med to gule prikker. Det finnes totalt fire forskjellige utgaver til av av denne offisielle ballen, men Dunlop Pro er minst og spretter dårligst av alle. Ballen må varmes opp og den er laget for elitespillere. Elitespillerne slår så hardt og har så lange ballvekslinger, slik at den offisielle squashballen med to gule prikker blir meget varm og spretter veldig bra.

I forhold til squashballer fra andre produsenter, har squashballen Dunlop Pro klart best kvalitet og har lengst levetid. Dette er en av grunnene til at Dunlop Pro har blitt den offisielle squashballen over hele verden.

Den offisielle squashballen som blir brukt i alle turneringer arrangert av;

Ovennevnte organisasjoner anbefaler derimot ikke squashballen Dunlop Pro til alle som spiller squash. Dunlop har følgende fire forskjellige squashballer;

  • Dunlop Pro – den offisielle turneringsballen for elitespillere og for alle internasjonale og nasjonale turneringer. Brukes av alle elitespillere i Norge og resten av verden. Svart med to gule prikker.
  • Dunlop Competition – squashballen for konkurransespillere. Ballen er svart med en gul prikk og har samme størrelse som Dunlop Pro, men spretter 10 % lengre enn den offisielle turneringsballen med to gule prikker. Anbefales til trening for konkurransespillere og spillere som deltar på klubbtreninger.
  • Dunlop Progress – squashballen for spillere som trener regelmessig. Ballen er svart og er 6 % større og spretter 20 % mer enn Dunlop Pro.
  • Dunlop Max – squashballen for nybegynnere. Er farget blå og er 12 % større og spretter 40 % mer enn Dunlop Pro.